Başka Bir Bedende Uyanmak!

By Müge Serçek Bİroğlu - 23:32







Geçenlerde ne zamandan beri gitmek istediğim “Dur Bi Dakka!” oyununa gittim. Paso Tiyatro’nun sahneye koyduğu, Apo Kaya’nın yazıp yönettiği fantastik komedi türündeki oyun “Dur Bi Dakka!”; konusu ve olay örgüsüyle izleyicilerine çok keyifli dakikalar yaşattığından emin olabilirsiniz.
Geniş bir oyuncu kadrosuna sahip olan “Dur Bi Dakka!”da Derya Karadaş, Ebru Tekgündüz, Cengiz Okuyucu, Melina Özprodomos, Enis Aybar, Sibel Taka, Korhan Herduran, Ergun Doğmacı, Murat Arda, Alican Yarka, Murat Şahan, Faruk Ural ve Cihan Gülmüş rol alırken; Mustafa Üstündağ ve Orhan Eşkin de konuk oyuncu olarak, barkovizyondan oyuna dahil oluyor.
Gelelim oyunun konusuna… Türkücü Salim Yavaş, işe yeni başlayan bir meleğin hatasıyla vaktinden evvel ölmüştür. Öbür dünyada durum anlaşılınca, Salim itiraz eder, ancak meleklerin Salim’i geri gönderme çabaları sonuçsuz kalır. Çünkü Salim’i döven mafyalar öldüğünü anlayınca cesedi parçalara ayırıp yok etmiştir. Olayda bir de görgü şahidi olduğunu fark eden mafyalar, bu kişinin peşine düşüp, arabayla ezip kaçarlar. Görgü şahidi olan Ayhan Kara’nın bitkisel hayata girdiğini öğrenen melekler ise, bu hatalarını telafi etmek için Salim’in ruhunu, ailesi tarafından fişi çekilecek olan Ayhan’ın bedenine yerleştirmeye karar verirler. Onu öldürenlerden intikam almak ateşiyle başka bir bedene giren Salim’i bir sürpriz bekler ama öyle böyle bir sürpriz değildir bu!
Derya Karadaş, oyunda en çok dikkat çeken isimlerin başında geliyor. Çok başarılı bir şekilde şiveli konuşmasının yanı sıra oyun boyunca enerjisi bir an bile düşmedi. Eğer yönetmen olsaydım dizi sektöründe ya da sinemada Derya Karadaş’ı mutlaka değerlendirir ve ona bir rol verirdim ama ona vereceğim rol çok büyük ihtimalle baskın ya da kötü karakter rolleri ya da bu oyunda olduğu gibi başından tirajı komik hikayeler geçen bir karakter olurdu. Oyunda mimiklerine en çok güldüğüm isimse Cengiz Okuyucu ve Sibel Taka’ydı. Bu iki isim konuşmadıkları zamanlarda bile beden dilleriyle seyirciyi güldürmeyi başarabilen oyuncular.
Reji asistanlığını Burçin Kutlu’nun, müzik direktörlüğünü Seçil Akın’ın üstlendiği “Dur Bi Dakka”da, dekor tasarımı ise Sibel Taka ile Apo Kaya’ya ait. Oyunun koordinatörlüğünü ise Hülya Demirtaş üstleniyor. “Dur Bi Dakka” oyununu Cuma akşamları saat 20:30’da Tiyatro Karnaval Gönül Ülkü-Gazanfer Özcan Sahnesi’nde izleyebilir, biletleri Biletix’ten ve salonun gişesinden temin edebilirsiniz.
Unutmadan, oyundan çıktıktan sonra aklımda kalan tek şey Derya Karadaş’ın gerçek ses tonunu ve konuşmasını duymaktı.


http://haberdesin.com/blog/kultur/baska-bir-bedende-uyanmak

  • Share:

You Might Also Like

0 yorum