Dalgaların yarattığı feminenlik

By Müge Serçek Bİroğlu - 10:38


Giydiğimiz her kıyafetin bir şekilde farklılık yaratmasını, diğerlerinden ayrılmasını ve göz alıcı olmasını istiyoruz. Bu durum bazen yırtmaç olarak ön plana çıkarken bazen de dekolte olarak kendini gösteriyor. Fakat sıra dışı olmanın farklı bir yolu daha var; detaylardaki şıklık… Dümdüz bir elbise giyseniz bile bir köşesinin farklı olması sıra dışı bir şıklık yaratmak için yeterli oluyor. Bu yılın ünlü koleksiyonlarını mercek altına aldığımızda ise yırtmaç, dekolte ya da sofistike kesimler dışında dikkatimizi çeken farklı bir siluet dikkatimizi çekti; volan kesimler…

Tasarımlarda farklı oranlarda ve farklı yerlerde kullanılan volanların, kıyafete ihtişamlı bir hava kattığı kesin. Her ne kadar İspanyol havasını anımsatsa da volanların daha farklı bir havası söz konusu olduğundan, bu dikkat çekici silueti sadece İspanyol etkisine bağlamamak gerekiyor. Öyle ki geçmişten günümüze kadar birçok marka zaman zaman koleksiyonlarında volan kesimlere yer verdi. Cristobal Balenciaga’nın 1951 yılındaki tasarımlarında ve Givency’nin 1952 yılında tasarladığı ‘The Bettina’ isimli gömlekte bunun en iyi örneklerini görebilmek mümkün. Volan tarzı incelendiğinde geçmiş yıllardan günümüze değişen tek şeyin, volanları artık daha cüretkar olduğunu ve kıyafetin her bir yerinde kendine bir yer edindiğini görüyoruz! Boyu ve boynu uzun kadınlar volan kesimi daha çok omuz kısmında tercih ederken kısa boylu ve bölgesel fazlalığı olanlar daha çok bel bölgesindeki hareketlenmeleri tercih ediyor. Volanların sadece kıyafetlerle sınırlı kaldığını düşünüyorsanız yanılıyorsunuz çünkü bu asi kesimi, bikinilerde, ayakkabılarda ve aksesuarlarda da kendini gösteriyor.

Volanların tekrar moda olması yeni bir akım başlattığı anlamına gelmiyor, bu tasarımlar daha çok modern ve fütüristik bir çağrışım yaratıyor. Yeni sezonda volanların akımına sizde katılmak istiyorsanız; Givenchy, Balenciaga, Gucci, Chole, Burberry, Acne, Gareth Pugh ve Comme Des Garços gibi markaların tasarımlarına göz atabilirsiniz.

Volan kıyafetlerin, görünüşünüze bir çarpıcılık katacağı kesin, ancak zaten yeteri kadar heybetli olan bu büyük fırfırlarla beraber aksesuar kullanımından kaçınmanızda fayda var. Çünkü volanların asıl amacı, çarpıcı sadeliği gözler önüne sermek ve farklılığını asil yöntemlerle ortaya koymak... Dolayısıyla tasarımcıların volanlı kıyafetleri incelendiğinde sadece tek bir renk ya da en fazla iki renk kullanıldığını görebilmek mümkün. Bu yüzden volanlı kıyafetlerle birlikte gösterişli mücevherler kullanmaktansa tercihinizi topuklu ayakkabılardan yana kullanın. Bunun yanı sıra saçlarınızın toplu olmasıysa, volanın daha çok ortaya çıkmasına ve elegan ruhunu ortaya koymasına yardım eder.

  • Share:

You Might Also Like

0 yorum