Aşkın KIRMIZI rengi podyumda

By Müge Serçek Bİroğlu - 00:22



Kırmızı tutkunun, aşkın en yoğun halinin rengi... Bu fikirden yola çıktık ve ünlü markaların koleksiyonlarına göz attık. Aşk kırmızısını tasarımlarına nasıl yansıttıklarını gördük.
Alexander Mcqueen’den Ralph Lauren'e, Chanel’den Christian Dior’a kadar pek çok marka  2013 için kırmızıyı kimi zaman masum bir gündelik giysiye kimi zaman da seksi bir gece elbisesine dönüştürdü.
Alexander McQueen’in tasarımcısı SarahBurton, 2013 ilkbahar-yaz koleksiyonunu hazırlarken farklı bakış açısını yine gözler önüne sererek başrolü erotizme vermiş. Kırmızının asaletini ve çekiciliğini elbiselerinde kullanmayı tercih eden tasarımcı, koleksiyonuna siyah rengi serpiştirmeyi de ihmal etmemiş. Valentino’nun kırmızı tasarımlarında feminenliğin DNA’sına rastlamak mümkün. Gösterişten uzak, ince kumaşların hakimiyetini sürdüğü koleksiyonda elegan bir baştan çıkarıcılık söz konusu. Romantizmin fazlasıyla etkili olduğu tasarımlarda aşkı hissetmemek elde değil. Chanel tasarımcısı Karl Lagerfeld’in klasik kesimlerini yeniden yorumladığı koleksiyon, bolero ceketler ve neon renklerin parlaklığıyla dikkat çekiyor. Tasarımların kırmızı parçalarına göz atıldığında hem narin hem de çarpıcı olduğunu söylemek mümkün. Koleksiyonda dikkat çeken bir diğer noktaysa, tasarımcının kendisini çok net ve zarif bir şekilde ifade ettiği... Christian Dior için Belçikalı tasarımcı Raf Simons’un hazırladığı kıyafetlerde ise rahatlık ve sadelik ön planda tutulmuş. Simons, kırmızıyı koleksiyonunda çok az kullanmış, bunun yerine pembenin tonlarına farklı geçişler yaparak bu açığı kapatmaya çalışmış.

Kırmızı her yerde
Festival kelimesinin modadaki karşılığını merak ediyorsanız, Ralph Lauren’in ilkbahar-yaz koleksiyonuna bakmak yeterli olur. Turkuaz, kırmızı, mor, beyaz ve siyahın baskın olduğu koleksiyonda her renk kendini fazlasıyla hissettiriyor. Minimalist ve zarif dokunuşlar yaparak kırmızıyı tasarlayan Lauren, hem klasiği hem de cazibeyi bir arada harmanlamış. Ralph Lauren’in çanta koleksiyonunda sıkça rastlayacağınız bir ayrıntı ise renkli, özellikle de kırmızı renkli deriler. 2013 kış modasından alışkın olduğumuz bu trend artık kıyafetlerden aksesuarlara geçmeye başladı. Marc Jacobs, bu yılki tasarımlarında yatay ve dikey çizgilerini 60’ların Londra’sından kalan bir esintiyle birleştirmiş. Beli düşük ceketler ve kısa üst parçalarda göbeği açıkta bırakmayı tercih ediyor.Bunun tam aksini tasarımlarına taşıyan Burberry Prorsum’un koleksiyonunda ise pastel renkler ön planda.

Seksapalite detaylarda
Frida Giannini, Gucci’nin yeni koleksiyonunu tasarlarken oldukça bol kesim çalışmış. Kırmızı ve pembe renklerin göz kamaştırdığı tasarımlarda sade ama akıcı kesimler ve asimetrik dalgalar ön plana çıkıyor. Eleganlığı farkı bir dille yorumlayarak tasarımlarına yansıtmaya çalışan Miuccia Prada, Miu Miu için hazırladığı koleksiyonda da bu yolda devam ediyor. Kırmızı renkli tasarımlardaki kadınsı seksapellik gözlerden kaçmıyor.

Çekici renk bütünlüğü
Comme Des Garçons’ın bu yılki tasarımları yine çok iddialı! Kırmızı ve siyahın bir arada kombinlendiği tasarımlarda çarpıcılığın gözden kaçması mümkün değil. Dolce & Gabbana’nın koleksiyonunda gözden kaçmayan folklorik dokunuşların kırmızıyla oluşturduğu bütünlük dikkat çekiyor.

  • Share:

You Might Also Like

0 yorum