Ekmek yapmayı öğreniyorummm :)

By Müge Serçek Bİroğlu - 14:50

Komşu Fırın'da 'Çapata' yapma macerası

28 Haziran Pazartesi günü ekip olarak Komşu Fırın'ın Suadiye'de bulunan Komşukomşuya Yaşam Merkezi'ne davetliydik. Amacımız en güzel, taze ve çıtır çıtır ekmekleri yapmak üzere bir workshop çalışmasına katılmaktı. Komşu Fırın'ın ustası Nevzat Güler eşliğinde, cevizli ve sade 'Çapata' yapmak için önce önlüklerimizi taktık sonra da elimizin hamuruyla Nevzat Usta'dan enfes Çapata yapmanın püf noktalarını öğrenmeye başladık.

Önceleri hamur yapmak kolay gibi gözükse de hamuru yoğurmaya başladığımda o kadar da kolay bir iş olmadığını anladım. Hamuru yoğurmanın da kendince bir usulü varmış; önce 7 dakika sonra 5 dakika yoğurmamız gerekiyormuş. Ayrıca hızlı hızlı yoğurmayacakmışız, eğer öyle yoğurursak elimizin ısısı artarmış ve hamur da ısınırmış gibi bir sürü detay...
Zaten ekip olarak altı kişi katılmıştık bu workshopa ve içimizden sadece iki kişi hamurun hakkını vere vere yoğurdu. Biri Yazı İşleri Müdürümüz Şahide Yazıcıoğlu (Şahide Hanım zaten evde kendi ekmeğini kendi yapan kadınlardan, on parmağında on marifet var.) Hamurun hakkını veren diğer bir kişi de stajyerimiz Özge Tütenyurd. (Özge'nin de hamurlarla çok içli dışlı bir yaşamı var. Hamurdan harikalar yaratarak çok güzel takı ve aksesuarlar yapıyor. Mesela eti puf kolyeler, kurabiye adamdan yüzükler, ekler pastadan küpeler yapıyor. İnsanın yiyesi geliyor o takıları... Bakınız http://birsheyler.blogspot.com/ ) Bu yüzden bu iki kişinin yanında hamur yoğururken biz çaylaklar epey zorlandık :)
*****************************************************************************

*Hamuru iyice yoğuramadığımı, hakkını veremediğimi düşünen Nevzat Usta hamura el atma ihtiyacı hissetti sanırım... :))) *Rambo gibi çalıştığımızı, alnımız teriyle emek harcadığımız göstermek lazım, öyle değil mi?
Ekmek yaparken ekipçe çok eğlendik, bolca espiriler eşliğinde hem güldük hem yoğurduk hem de yorulduk. Laf aramızda artık ekmek yapmayı da biliyorum, her ne kadar annem aksini düşünse de beni alan yaşadı :))))))

Bu workshopa bizi davet eden ve saatlerce hiç durmadan fotoğrafımızı çeken Bersay İletişim'den Eda Köse'ye çok teşekkürler... :)

  • Share:

You Might Also Like

2 yorum